Tommy Nilsson har all anledning att le. Han fick fyra plus i båda kvällstidningarna och kvällen största jubel på fredagens genrep. Men enligt Tommy gick det allt annat än smärtfritt igår.
– Jag var rejält nerväs när jag gick upp på scenen och fick en rejäl kråka i halsen på ett ställe, säger Tommy till Melodifestivalklubben.
Tommy Körberg klarade av det som Tommy Nilsson nu försöker åstadkomma. Att komma tillbaka till festivalen många år efter en seger med en ballad. Dessutom med ett stilrent facit i bagaget: ett försök – en seger. Herr Nilsson har dock inte ett favorittryck som är i närheten av det Tommy Körberg bar på 1988.
Tommy märker att det är stor skillnad på tävlingen nu jämfört med när han tävlade förra gången, 1989.
– Ja allt är ju mycket större nu, även om vi var i globen den gången också. Men det är många fler olika stilar nu, så det är ju kul, säger Tommy.
Hur kommer det sig att du väntat så här länge med att ställa upp igen?
– Jag kände att det var dags att röra om lite i grytan, skrattar Tommy. Jag har en låt som jag varit med och skrivit och det är en speciell mening att vara med när man gjort låten själv, fortsätter han.
Att ställa upp igen efter en seger är ju som bekant inte det lättaste, fråga Charlotte Perelli. Risken finns ju att det blir ett anti-klimax att komma tillbaka efter en seger. Hade det då varit någon skillnad om Tommy hade hamnat på en annan placering än som vinnare 1989?
– De första åren efter -89 tänkte jag nog så att: ”varför ska jag ställa upp, jag har ju redan vunnit”, men nu känns det annorlunda.
Många har genom åren imiterat Tommys sångröst med hjälp av att dra ut kinderna för att få den där stora ihåliga klangen ( jag också, jag erkänner, karaokefester har en tendens att sluta på det sättet….) Blir han inte trött på den där eviga parodin?
– haha, nej det där är bara roligt. Det finns en grupp som heter ”Smalare än Tord” som gjorde en grej av att köra Tommy Nilsson-imitationer men det är bara kul, säger Tomnmy.
Ett tips: titta noga ikväll när Tommy ska presenteras inför hans bidrag.
Mikael Olofsson, Reporter