Som medlem kan du under året rösta i ett antal digitala låttävlingar. Den populäraste och mest prestigefyllda tävlingen inom klubben är Gissa Resultatet. Där tävlar våra medlemmar varje år om vem som kan förutse resultatet i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest bäst.

I omröstningen My Number 1 utser vi årligen vilken Melodifestivallåt som är medlemmarnas absoluta favoritbidrag genom tiderna. Resultatet läses av årligen och presenteras på hösten i samband med klubbens årsmöte.

Vi deltar även i flera av OGAE-nätverkets tävlingar. Medlemmarna i de olika OGAE-klubbarna arrangerar och agerar jury i låttävlingarna. Det har gått bäst för Sverige i OGAE Second Chance Contest. I den tävlingen tävlar medlemmarnas egen favorit från Melodifestivalen mot andra låtar från andra klubbars nationella finaler. Sverige har vunnit tävlingen hela 14 gånger vilket är rekord i OGAE-nätverket.

Klubben har även stått som arrangör för Second Chance Contest ett antal gånger då den som vunnit tävlingen föregående år i regel brukar arrangera tävlingen året efter. Sverige har även vunnit OGAE Song Contest samt OGAE Second Chance Contest Retro en gång vardera.

Gissa resultatet

Gissa resultatet

Hur bra är du egentligen på att förutsäga hur det kommer att gå i en Melodifestival eller Eurovision Song Contest? Upp till bevis nu när du kan mäta dina synska förmågor med resten av klubbens medlemmar.

My Number 1

My Number 1

My Number 1 är en årlig omröstning där klubbens medlemmar röstar fram sina favoriter från Melodifestivalen genom alla tider. Omröstningen öppnar på våren vanligen under första veckan i april.

Melodifestivalfavoriten

Melodifestivalfavoriten

En av klubbens mest omtyckta tävlingar. Melodifestivalfavoriten avgörs på våren direkt efter att Melodifestivalens turné avslutats.

Gyllene Älgen

Gyllene älgen

I denna uttagning får endast melodier som givits ut i Sverige på svenska under det gångna året delta. Melodierna får inte ha deltagit i Melodifestivalen.

OGAE Song Contest

OGAE Song Contest

Tävlingen är ett kul sätt att se vilka hits som är populära runtom i Europa utanför Eurovision Song Contest.

OGAE Second Chance Contest

OGAE Second Chance Contest

Tävlingen går ut på att ge en andra chans för bidrag från de nationella uttagningarna till Eurovision Song Contest att tävla internationellt.

Retrotävlingar

Retrotävlingar

Här går vi bakåt i tiden och röstar på gamla favoriter i tävlingarna Second Chance Contest Retro och Guest Jury Hits.