Melodifestivalklubben är en förening för dig som gillar Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Vissa tenderar till att vara mer intresserade av den internationella tävlingen (Eurovision Song Contest) och andra kan inte tänka sig att missa en sekund av vår svenska tävling, men musiken är i centrum för oss alla. Tillsammans med liknade klubbar i 45 andra länder ingår Melodifestivalklubben i den europeiska fanorganisationen OGAE (Organisation Generale des Amateurs de l´Eurovision).

Klubben har för närvarande 611 medlemmar (november 2019) i alla åldrar och från hela Sverige. Dessutom blir vi allt fler från utlandet. Det enda kravet för att bli medlem är att du på något sätt gillar Melodifestivalen och/eller Eurovision Song Contest. Så om du inte redan är medlem, tveka inte, du blir en del av Sveriges roligaste klubb!

Ny vän med samma favoritmelodi?

Bland våra medlemmar hittar du alldeles säkert någon som har samma favoritmelodi som du, någon som kan vartenda ord i Lasse Holms alla bidrag och någon som dansar bättre än bröderna Ingrosso. Många av oss kan nynna någon strof här och där, men har inte några djupare kunskaper än att vi helt enkelt blir glada av musiken. Det här är klubben med något för alla som gillar Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest.

Aktiviteter året runt


Klubben arbetar för att kunna erbjuda våra medlemmar förköpsmöjlighet av biljetter till Melodifestivalen och många av oss följer turnén landet runt. Det brukar vara en stor skara medlemmar som åker tillsammans till Eurovision Song Contest. Vi har utsända reportrar som rapporterar från repetitioner och presskonferenser så att vi inte missar någonting om vår favorittävling, vare sig vi är på plats eller hemma.

Under hösten är det fest för att stilla vår längtan efter vårens tävlingar. Vi förenar nytta med nöje och kombinerar festen med klubbens årsmöte. På klubbträffen, efter årsmötet, blir det mingel, middag, disco och hemliga artister på scenen. Bland de artister som har gjort unika spelningar på klubbträffens årliga scen kan nämnas Kikki Danielsson, Pernilla Wahlgren, Magnus Carlsson, Sanna Nielsen, Towa Carson och internationella schlagerartister som Lys Assia, Kirsten Siggaard och Anabel Conde.

Vi träffas och har kul

Under året anordnar våra lokalsamordnare lokala träffar ute i landet där vi exempelvis tittar på gamla festivaler och har omröstning. I februari/mars arrangeras införmiddagar för dem som går på Melodifestivalen tillsammans. Middagen inför Melodifestivalsfinalen är en av årets höjdpunkter och även där kan det dyka upp hemliga schlagerartister, till exempel har Nanne Grönvall, Magnus Bäcklund, Anne-Lie Rydé, Oscar Zia och Shirley Clamp uppträtt för oss. För de som inte reser till tävlingsorterna kan de lokala samordnarna ibland arrangera en gemensam festkväll framför TV:n istället. Inför Eurovision Song Contest träffas vi också för att rösta om årets bästa bidrag och för dem som reser till värdlandet för att uppleva Eurovision på plats arrangeras införmiddagar.

Tävlingar och omröstningar på hemsidan

Vår hemsida innehåller mer om du blir medlem. Som inloggad får du tillgång till medlemsexklusiva nyheter, möjlighet att gissa resultatet i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest – en av våra många tävlingar och omröstningar, diskussionsforum, biljettbokning, webbshop med unika varor för klubben, rabatter på evenemang och mycket mer.

Fler onlineaktiviteter

Med anledning av Covid-19 inrättar vi nu fler möjligheter att umgås online. Mycket av detta kommer att bli permanent i fortsättningen. Vi kommer ha digitala träffar och återkommande medlemsexklusiva träffar med artister, uppovsmän och andra intressanta från vår sfär. Exklusivt för klubbens medlemmar!

Hos oss sker mycket trevligt – året runt!