Melodifestivalfavoriten

Melodifestivalfavoriten är en av klubbens mest omtyckta omröstningar och det är drygt 100 medlemmar som brukar rösta varje år. Där röstar vi fram medlemmarnas favorit från Melodifestivalen. Omröstningen äger rum på våren direkt efter att Melodifestivalens turné har avslutats. Omröstningen brukar var en väldigt bra värdemätare för om vinnaren i festivalen även är klubbens och fansens favorit och därmed den låt som skulle vunnit om klubbens medlemmar skulle vara enväldig jury i Melodifestivalen.

Melodifestivalfavoriten fungerar även som klubbens uttagning av representant till OGAE-nätverkets låttävling OGAE Second Chance Contest. I Second Chance Contest tävlar de europeiska klubbarnas egna favoriter från respektive lands nationella uttagningar till Eurovision Song Contest. Dock är det så enligt reglerna för Second Chance Contest att en låt som redan tävlar i ESC får inte tävla i Second Chance Contest. Därför är det tvåan i omröstningen som får representera oss om medlemmanas vinnare är densamma som vinnaren i Melodifestivalen.

Via länkarna nedan finner du tidigare års resultat i Melodifestivalfavoriten i menyn på den här sidan. För mer fullständiga resultat från tidigare års omröstningar, klicka här:

http://medlem.melodifestivalklubben.se/historikfavoriten.php