Efter över en månad är det dags för Ola att ställa sig på Melodifestivalscenen igen efter vinsten i deltävlingen i Örnsköldsvik. -Man har ju nästan glömt bort att man var med. Man har tittat på de andra deltävlingarna och så, men jag har jobbat väldigt hårt med mitt album som kommer efter sommaren.
Den 23 februari fyllde Ola 24 år och i samband med det passade han på att ta en välbehövlig semester.
-Några av mina polare köpte en resa i present till Egypten, så vi åkte dit och hade en fantastisk semester. Jag har i princip inte haft ledigt på tre år. Det var väldigt välbehövligt.
Är det en för- eller nackdel att det varit så många veckor mellan deltävlingen och finalen?
-Vad jag hört av många är det en fördel att vara i någon av de sista deltävlingarna, för då har folket hört de låtarna senast. Man glömmer lätt bort.
Så vad tror du om dina chanser?
-Jag är en underdog i detta startfältet, och det gillar jag. Jag har fått otroligt bra respons på låten och framträdandet. Låten har gått bra på radio och försäljningsmässigt. Jag kommer göra mitt bästa, sedan vet man aldrig vad som händer. Men det är svårtippat och kan gå precis hur som helst. Det är som ett fotbolls-VM. Hoppet är det sista som överger en. Jag kommer kämpa ända in, sedan får vi se ifall det är många som gillar mig.
Blir det några förändringar i ditt nummer, tar du in dansare?
-Det blir inga förändringar. Jag tog tidigt beslut om att jag inte vill ha dansare. Det känns uttjatat, många andra har det och jag har haft det tidigare. Det känns lite B. Jag vill köra lite Robbie Williams och göra det pampigt med fet ljussättning och många kameravinklar.
Förutom Sanna Nielsen, har även Ola nu fått en bakelse uppkallade efter sig och som finns att köpa i Malmö och Lund.
-Det är helt fantastiskt! Jag hörde om det för en vecka sedan. Jag kan inte ta in det. Det är helt fantastiskt. Jag har inte smakat, men hört att den ska vara väldigt god, men att den är typ en mini prinsesstårta.
Så om du inte går hela vägen till Oslo kommer du att tröstäta din bakelse?
-Det kommer jag nog att bli många bakelser hur det än går.
Peter Karlsson, Reporter