För dig som jobbar inom media finns här kontaktinformation till våra pressansvariga samt fakta om vår förening. Kontakta oss om du behöver mer information eller om du önskar att vi ska förmedla kontakt till någon medlem från din stad eller region. Vi försöker svara på alla förfrågningar från media så snabbt som möjligt.

Presskontakter

2016-2017-styrelse-alexander-borodin-blackwhite

Alexander Borodin

Ordförande och presskontakt
073 – 923 78 26
ordforande@melodifestivalklubben.se

Fakta om Melodifestivalklubben

Melodifestivalklubben är Sveriges största fanklubb för alla som gillar och kanske har ett extra stort intresse, en passion för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Tillsammans med liknade klubbar i 45 andra länder ingår vi i den europeiska fanorganisationen OGAE (Organisation Generale des Amateurs de l´Eurovision). Melodifestivalklubben har aktiviteter hela året om, även när det inte är Melodifestivalsäsong.

Våra medlemmar kommer från hela Sverige, i alla åldrar. Vi efterfrågas ofta i media – för bland klubbens medlemmar finns experter, samlare, tabellbitare eller helt enkelt bara vanliga fans som tycker om musiken och tävlingen. Vi har själva pressackrediterade på plats på varje ort under Melodifestivalen och på Eurovision Song Contest. Melodifestivalklubben ordnar varje år, på plats under Eurovisionveckan, ett möte mellan klubbens fans och den tävlande svenska representanten det året. Ett möte media ofta bevakar. Vi har också inrättat ett Hall of Fame och från och med 2017 kommer vi att dela ut ett Hederspris varje år.