Melodifestivalklubben ingår i ett större nätverk som finns i nästan hela Europa – OGAE. Den svenska klubben har funnits sedan januari 1985 under namnet OGAE Sweden.

Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision, eller förkortat OGAE, är det äldsta och mest spridda nätverket av fanklubbar för Eurovision Song Contest. OGAE-nätverket grundades 1984 i Finland och spreds snabbt till Skandinavien och därifrån till de flesta andra länderna som deltar i Eurovision Song Contest. Nätverket omfattar idag 45 nationella klubbar i olika länder. Dessutom finns en OGAE-klubb för fans i länder som inte har en egen klubb och den kallas OGAE Rest of the World.

De största nationella klubbarna finns, inte helt förvånansvärt, i de större länderna som Tyskland, Storbritannien och Frankrike, men också mindre länder där intresset är stort, såsom Norge och Sverige. Även länder som Andorra, Malta och Luxemburg har OGAE-klubbar. Totalt har OGAE-nätverket cirka 10 000 medlemmar.

OGAE-nätverket arrangerar årligen flera internationella internetbaserade tävlingar där den svenska klubben deltar. Populärast är OGAE Second Chance Contest.

På OGAE International finner du mer information om OGAE och länkar till varje lands OGAE-klubb.